Kaljanas –  jo teisingas paruošimas rūkymui

Gali pasirodyti, kad kaljaną rūkyti ir jį paruošti rūkymui gali būti labai paprasta. Juk nesunku jį sudėti, įdėti tabako, uždegti angliuką ir rūkyti. Tačiau žinant tam tikrus aspektus, kaljano rūkymas bus daug malonesnis ir teiks daugiau malonumo. Tad kaip jį reikėtų paruošti, papasakosime šiame straipsnyje.

Kaljano paruošimas

Kad būtų tinkamai rūkomas kaljanas, vien kokybiškų medžiagų nepakaks. Labai svarbus žingsnis yra kaljano paruošimas rūkymui. Pirmiausia reikia įsitikinti, kad jis po paskutinio karto buvo tinkamai išvalytas ir nėra užsilikusių nereikalingų dalelių. Jeigu tokias pamatėte, būtinai išvalykite. Norint mėgautis dar skanesniu dūmu, vietoj vandens galite naudoti kitus skysčius. Tad juo pripildykite kolba tiek, kad kaljano šachta būtų įmerkta apie 1,5 cm. Tada įsitikinkite, kad jis sumontuotas sandariai ir neturi angų, pro kurias eitų oras arba dūmas. Mišinys kaljanui turėtų būti sulaužytas arba supjaustytas taip, kad jį būtų galima sudėti puriai, kad kaip įmanoma daugiau patektų oro į atsiradusius tarpus ir jis turėtų taurelę užpildyti santykiu du su trimis. Tarp karščio kameros ir mišinio turėtų būti paliktas minimalus tarpas. Jis yra privalomas. Uždėjus anglį ant karščio kameros būtina palaukti kol ji įkais, jokiu būdu neskubėkite rūkyti. Iš pradžių kaljanas turėtų būti rūkomas lėtai, kad būtų galima jam įsidegti.

Stiprus dūmas

Jeigu norite, kad išpučiamas kaljano dūmas būti tikrai sodrus, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Pateikiame jas:

  1. Kad viskas veiktų sklandžiai pirmiausia turite patikrinti ar kaljano dalys yra sujungtos tinkamai ir nėra jokių plyšių. Jeigu taip atsitiktų, tinkamo ir sodraus dūmo nereikia tikėtis.
  2. Didelį vaidmenį atlieka ir tabakas. Jį reikėtų dėti taip, kad jis turėtų oro tarpų, tai yra būtų purus. Atrodo, kad tai menkas dalykas, tačiau dūmo poveikiui yra labai reikšmingas.
  3. Turėtumėte rinktis taureles pagal tabako rūšį. Tai taip pat yra vienas iš gero dūmo garanto.
  4. Kitas svarbus komponentas, kuris reikalingas sodriam dūmui yra anglis. Ji turėtų būti išsirinkta kokybiška, pagaminta iš aukščiausios rūšies medžiagų. Tad nevertėtų rinktis pačios pigiausios, kuri, tikėtina, nebus tokia kokybiška ir negalės duoti didelės naudos geram dūmui išgauti.
  5. Stipriam dūmui reikalingas glicerinas. Tad jo kiekis turėtų būti pakankamas. Taip lengviau galėsite sukurti skanų, stiprų ir sodrų dūmą ir mėgautis kokybišku kaljano rūkymu.

Kiti naudingi patarimai

Pateikiame dar kelis naudingus patarimus, kurie leis mėgautis dar geresniu ir kokybiškesniu rūkimu:

  1. Jeigu jau pradėjote rūkyti, karts nuo karto reikėtų patikrinti visas kaljano dalis, ypač atkreipti dėmesį į kaljano taurelę. Joje karščio lygis turėtų būti pastovus.
  2. Kitas naudingas patarimas, kuris leis sukurti sodrų dūmą yra tas, kad traukti dūmą reikėtų ilgiau, tai yra iki 6 sekundžių. Aišku, gautas toks didelis kiekis dūmų gali sukelti kosulį, tad jei nusprendėte tai daryti, reikėtų elgtis atsargiai.
  3. Naudokite mažiau anglių. Geriau jas dažniau keisti, nei kad vienu kartu uždegti didelį kiekį.

Daugiau informacijos rasite https://hookahshop.lt puslapyje

Parašykite komentarą